Villkor

ALLMÄNNA VILLKOR

Allmänt

Dessa allmänna villkor gäller för kund som är konsument och gör en beställning av TH Möbler , via hemsida, telefon, mail eller via annan väg. Vid köp ingås avtal mellan dig och TH Möbler (TH Möbler AB) med organisationsnummer 559030-6865. Utförliga kontaktuppgifter finner du på vår webbplats under länken kontakt.

För att göra ett köp på TH Möbler.se måste du ha fyllt 18 år. TH Möbler tillåter inte, i enlighet med svensk lag, att kreditköp görs av personer under 18 år. Minderåriga kan, med tillstånd av målsman, ingå avtal med TH Möbler.

Köp och beställning

För att genomföra ett köp på vår hemsida måste kunden godkänna våra allmänna villkor. I och med godkännadet av våra allmänna villkor förbinder sig kunden till villkoren i sin helhet, samt att denne tagit del av all förenlig information och samtycker till hanteringen av personuppgifter och cookies.

Avtal om köp ingås i samband med att TH Möbler bekräftar beställningen genom att skicka en orderbekräftelse via mail. Orderbekräftelsen skickas till den e-postadress som kunden angivit direkt vid ordertillfället. Orderbekräftelsen bör sparas för eventuella kontakter med TH Möbler kundservice eller liknande.

Alla priser på hemsidan är angivna inklusive moms och i svenska kronor. Priserna inkluderar inte eventuella betalnings- och fraktavgifter. Dessa avgifter anges separat om och i de fall de förekommer. Kampanjpriser gäller tidsbestämt eller så långt lagret räcker.

TH Möbler reserverar sig för prisändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Med faktafel menas exempelvis, men ej uteslutande, eventuella prisfel, produktbeskrivningar och felaktiga lagersaldon. När du lägger en beställning skickas en orderbekräftelse till dig via e-post. Om du har frågor eller om du vill ändra något kontaktar du oss via e-post eller telefon. Du hittar fullständig kontaktinformation under länken kontak. Kunden måste vara över 18 år eller ha målsmans tillstånd för att få ingå köpavtal med TH Möbler.

TH Möbler uppmanar kunden att spara orderbekräftelsen för eventuell kontakt med TH Möbler.

TH Möbler förbehåller sig rätten att när som helst ändra Allmänna villkor, priser, sortiment, beskrivningar eller bilder på hemsidan.

Kunduppgifter

Vid genomförandet av ett köp på TH Möbler ansvarar kunden för att samtliga uppgifter är fullständiga samt korrekta. Kunden kommer vid köptillfället ombedes att uppge personuppgifter.

Frakt och leverans

TH Möbler erbjuder fri frakt inom Sverige. Vid leverans av produkter från olika lager och leverantörer förbehåller vi oss rätten att dela upp leveransen – kunden meddelas om detta i god tid före leveransen.

Leveranstid

Varorna kommer normalt att levereras inom den tidsperiod som anges på produktsidan på TH Möbler webbplats. Leverans sker normalt vardagar mellan 08:00 – 20:00 till närmaste port, grind eller garageuppfart. Tiden tilldelas beroende på var i landet du bor. Tänk på att leveranstiden angiven på hemsidan är preliminär. Du som kund kommer att bli aviserad per telefon av transportföretaget dagarna innan leverans för närmare information om leveransdag och tid. Du blir då tilldelad ett tidsintervall (ej exakt tidpunkt). Tidsintervallet tilldelas dig beroende på var i landet du bor.

Vid eventuella leveransförseningar kommer du att bli kontaktad av TH Möbler.

Leveransätt

TH Möbler fraktar med egna bilar främst med DHL, och Posten. Vid mindre varupaket förbehåller vi oss rätten att leverera till närmsta fraktombud. Inom fri frakt ingår inte uppbärning, utan varan levereras till närmaste port, grind, tomtgräns eller garageuppfart. Leverans sker på vardagar dagtid enligt överenskommelse med fraktbolaget. Fraktbolaget kommer att kontakta kunden för att avtala tid för leverans. Legitimation måste uppvisas vid mottagande av leverans.

Om din försändelse är av sådan karaktär att den skall hämtas ut hos ombud kommer detta att meddelas dig. Paketet skall hämtas ut från ombud inom den tid som anges i aviseringen. Paket skall normalt hämtas ut personligen mot uppvisande av legitimation och försändelsenummer. Du som kund kommer få en avisering om var och när paketet skall hämtas. Hämtas paketet ej ut från ombud äger TH Möbler  rätten att debitera kunden 195 SEK inklusive fatkuraavgift för varje ej uthämtad order.

Tilläggstjänster (Uppbärning och montering)

TH Möbler erbjuder uppbärning och montering av varor. Denna tilläggstjänster ligger utanför ordinarie prissättning och kan därför ej tillgodoräknas/återfås vid eventuell retur eller återköp. När varan levererats och mottagits av beställaren anses tjänsten som förbrukad.

Leveransadress

Vi levererar normalt till folkbokförd adress, önskas annan leveransadress måste ni kontakta vår kundservice via e-post eller telefon. TH Möbler förbehåller sig rätten att neka leverans till annan adress än folkbokförd adress.

Transportansvar

TH Möbler ansvarar för eventuellt skadad eller förlorad vara under transporten till kunden. Kunden ansvarar för varan under eventuell retur.

Betalning

TH Möbler erbjuder olika betalsätt. Dessa anges i kassan och på webbplatsen. TH Möbler har rätt att ta betalt av kunden redan i samband med beställningstillfället, så tillvida att inte fakturabetalning, delbetalning eller liknande betalningsalternativ valts av kunden.

Bankkort eller kreditkort

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av TH Möbler överlåtna till Svea Ekonomi AB. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Delbetalning

Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig. Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information. Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.

Allmänna villkor

Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

Garanti

Vi säljer alla produkter med ett (1) års fabriksgaranti samt tre (3) års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Garantin täcker endast ursprungliga fabrikationsfel och ej fel som uppstår på grund av egen förändring på varan, så som ändringar i utseende eller funktion, ombyggnation eller annan förändring. Orderbekräftelsen fungerar som garantibevis. Samtliga produkter som säljs av TH Möbler är ämnade att användas i en så kallad hemmamiljö. Används produkterna på något annat sätt så gäller ej varans garanti.

Ångerrätt och öppet köp

Vid köp av varor på TH Möbler gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att kunden har rätt att ångra sitt köp genom att meddela TH Möbler detta inom 14 dagar från det att kunden eller kundens ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen).

Ångerrätten gäller ej varor som tillverkats enligt kundens anvisningar eller på något sätt är präglat enligt kundens anvisning. Om varan är av sådan art att ångerrätten ej gäller för denna produkt kommer detta tydligt att framgå.

En vara kan returneras upp till 14 dagar efter mottagen leverans, förutsatt att produkten returneras omonterad, komplett och väl emballerad samt med kvitto. Om man är osäker på produkten skall man hantera den varsamt så att den går att returnera i nyskick, alltså oanvänd, och spara emballaget. Öppet köp gäller ej specialbeställda varor eller utförsäljningsvaror. Återbetalning sker inom 30 dagar efter att vi mottagit din retur.

Om kunden vill ångra sitt köp skall det klart och tydligt meddelas TH Möbler, innan tidsfristen för ånger har gått ut. Kunden skall uppge namn, adress, ordernummer samt övrig relevant information.

Retur

När vi fått in er anmälan om retur så kommer vi kontakta Er för att, tillsammans med Er, bestämma upphämtningsdag. Kunden står för fraktkostnaden och har ansvar för upphämtning och att varan är korrekt emballerad och att varan är i fint skick. Varan skall vara TH Möbler tillhanda senast 14 dagar efter köpet.

När kunden ångrar sitt köp betalar TH Möbler tillbaka det belopp som kunden betalat för varan. På det belopp som återbetalas har TH Möbler dock rätt att dra av en summa som motsvarar den värdeminskning jämfört med varans ursprungsvärde om denna värdeminskning beror på att kunden har använt eller begagnat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa egenskaper och funktion.

Återbetalning sker senast inom 30 dagar från att returen lämnat kunden.

Vid retur återbetalas ej eventuella fraktkostnader.

Reklamation

Skulle det vara något fel på din vara gör du en reklamation via vår hemsida så snart som möjligt efter fel har upptäckts, dock inom 2 månader efter att felet upptäckts.  Detta för att vi ska kunna bedöma ditt fall så bra som möjligt.  Vi tar sedan kontakt med dig så fort vi kan för eventuell ersättning eller retur. Ersättning ges i form av en summa i tillgodo på kundkontot som kan användas vid kommande köp på hemsidan. Vid eventuell utbetalning sker inom 30 dagar från att ärendet blivit löst.

Kunden har 3 års reklamationsrätt på varor inköpta på TH Möbler enligt gällande konsumentlagstiftning.

TH Möbler förbehåller sig rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande konsumentlagstiftning. Vidare så följer TH Möbler alltid allmänna reklamationsnämnden riktlinjer.

Transportskada

Om varan är skadad vid leverans ska detta anmälas omgående till oss. Detta ska göras inom tre dagar för att vi ska kunna anmäla skadan till fraktbolaget. Det är viktigt att du packar upp och kontrollerar varan så fort som möjligt för att kunna upptäcka både synliga och dolda transportskador. Om det är en synlig transportskada anmäls detta enklast direkt till chauffören vid mottagandet. Be chauffören om en  notering på din kopia av fraktsedeln och spara emballaget för eventuell retur.

Force majeure

TH Möbler skall inte hållas ansvarig för brott mot de villkor som orsakats av omständigheter utanför vår kontroll, inklusive, men inte begränsat till, explosioner, brand, blixtnedslag, hårt väder, krig, översvämning, arbetskonflikt (oavsett om det omfattar våra anställda eller inte).

Lagar och tvister

TH Möbler lyder under Konsumentköplagen och Distansavtalslagen. I samband med en tvist åtar sig TH Möbler att frivilligt följa eventuella beslut från Allmänna reklamationsnämnden.